Guals, punt i final

Fa un parell de dies, el dissabte de la Festa Major, un familiar nostre deixava el cotxe davant d’un d’aquests guals sense llicència municipal. Ho va fer perquè, al carrer Mossèn Serret i a les rodalies, no quedava cap espai lliure, llevat es clar, dels regulats per guals amb la corresponent llicència.

L’endemà a quarts d’una, rebia una trucada dels mossos, no dels vigilants municipals, demanant-li que retires el cotxe, tot i que entenien que el seu vehicle no estava mal estacionat ja que els propietaris afectats no disposaven de gual amb la llicència corresponent .

Vull pensar que els mossos van advertir al propietari de l’immoble, que per evitar aquest tipus d’incidències calia fer les coses bé i adquirir la llicència municipal corresponent. 

Tot hi així no se si l’actuació dels mossos en aquest cas, és la correcta.

He de dir també, que a l’hora d’estacionar el meu cotxe, no ho faig mai, davant de guals amb llicència. Si hi ha espai lliure al carrer, tampoc el deixo davant de llocs on s’intueix que estan destinats a l’entrada i sortida de vehicles. Si no hi ha més remei i l’horari ho permet, opto (tot i no tenir-ne obligació) per avisar als propietaris del garatge afectat, dient-los que en cas de necessitar sortir o entrar, m’ho facin saber i tant aviat com em sigui possible, retiraré el meu vehicle.

Avisar als propietaris és sempre recomanable en molts sentits, no se si m’explico.

I per acabar, no només no són correctes els cartells de guals sense llicència, sinó tampoc les caixes, bidons, taulons i tot el llarg etc. d’objectes destinats a aquesta finalitat.

En aquest cas seria d’agrair que els ajuntaments prenguessin la responsabilitat de retirar-los o be advertir als propietaris dels immobles que també hi ha una ordenança sobre l’ocupació de la via pública. Per cert, si no vaig errat, més cara que la que regula els guals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada