Puntualitzció

Ahir a la nit durant el concert del Sant Jordi en favor del refugiats, alguns, bastants, twits titllàvem de demagog al Jordi Évole @jordievole. Jo el vaig trobar com moltes vegades magistral i encertat, sobretot quan es dirigí a la llotja de les autoritats.

Si però, que li voldria fer una modesta puntualització, quan parlava dels immigrants del anys 60. Quan parlava de les persones que des d’altres regions de l’estat espanyol, van fer cap a Catalunya buscant una vida millor. De tots els andalusos, extremenys, aragonesos, castellans, gallecs, que van veure Catalunya l’oportunitat per a millorar les seves vides. I amb una maleta plena de records van fer cap a Casa Nostra, amb una ma al davant i una altra al darrera, però totes dues, disposades a treballar per a guanyar-se un futur millor. I a fe de Déu que ho van aconseguir.

Molts d’ells van trobar lloc per mal viure, en barris perifèrics de Barcelona i també en altres poblacions de l’àrea metropolitana de Barcelona. Badalona, Cornellà, l’Hospitalet, Bellvitge, Sabadell, Terrassa… en son encara testimonis. Molts d’ells s’acomodaren en barraques, altres en pisos petits i sense massa condicions, on com recordava en Jordi Évole, viuen encara.

Poc a poc i al costat també de molts catalans d’altres pobles petits de Catalunya que van veure en la gran capital una oportunitat, lluitaren colze a colze per a aconseguir el que ara tenim tots plegats. Els ho hem d’agrair, el nostre país, no seria el que és, sense tota aquesta gent.

Si que es veritat però i espero que en això i puguem estar d’acord, que sovint, qui pitjor es comporta amb els últims nouvinguts, son justament els que han arribat al seu davant. Això Jordi, t’ho vas callar i ho saps tant bé com jo.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada